Bejelentés


Kézimunkáim "...mindig születnek új dolgok,amiért érdemes élni..."


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek.
+
Ingyenes tanulmány:
10 megdöbbentő ok, ami miatt nem megy az angol.
Üzenőfal


Név:

Üzenet:

Varga Ferencné Ani vagyok, nyugdíjas pedagógus. Két gyermek édesanyja,öt unoka Ani mamija. 8 évesen már vonzódtam a kézimunkák világa felé.Eleinte édesanyám adta tenyérnyi anyagon,az általa megrajzolt mintát varrtam. Majd később megkaptam életem első kézimunka dobozát,amely "ütött"anyagot és különböző színű hímzőfonalat tartalmazott. A kézimunkázás mellett egyre nagyobb érdeklődés alakult ki bennem a népművészet hagyományai iránt. Sok könyvet kaptam,később vásároltam,amik ismertetőket,mintákat,leírásokat tartalmaztak. Édesanyám és a könyvek mellett a gyakorlatban apai nagymamám és anyósom volt,a mesterem.Sőt egyik nagynéném is, aki munka mellett bedolgozói munkát is végzett,s mikor városi kislányként a nyarat falun nála töltöttem, mindig ámulva néztem, ahogyan szorgos ujjai között szinte táncolt a tű,ahogyan le,s föl öltögetett az anyagban. Nemcsak a hímzés érdekelt,rákaptam a horgolás és kötés ízére is.Ezek alapjaira édesanyám és nagynéném tanított. Nem okozott gondot a minták olvasása,értelmezése. Könyvekből fejlesztettem tovább meglévő tudásomat. A vagdalásost pedig anyósomtól tanultam meg. Nagyon sok mintadarabot készítettem irányításával. Még mindig szeretek kézimunkázni. Kézimunkázás közben megszűnik számomra a külvilág.Az élmény, az alkotás öröme semmi más érzéshez nem hasonlítható. A honlap készítésére kedves ismerősöm, Elmerné Icuka biztatott. Nélküle, az Ő segítő keze nélkül nem lenne honlapom.Töprengtem egy darabig,majd 2-3 hónap elteltével végül döntöttem, és két napos munkával a netes honlapkészítő segítségével létrehoztam -szakemberek szerint valószínű kezdetleges- honlapomat. Közben majd formálom, alakítok rajta - ha tudom!! Icukám,köszönöm,hogy ösztönöztél, most már én is örülök,hogy nem "magányos farkas" leszek, hanem a kézimunkázni szeretők nagy táborához fogok tartozni. Honlapom célja: - Bemutatni kézimunkáimat. - Segítséget kívánok nyújtani azoknak, akik bizalommal fordulnak hozzám. - Szeretném ismereteimet még tovább bővíteni.Kérlek Benneteket kézimunkázni szeretőket,segítsetek mikor szükségem van rátok! - Nagyon sok mintaleírásom,mintarajzom van,régiek és újak.Ezeket szeretném megosztani Veletek. A bemutatott darabokról annyit,valamennyit én készítettem, sem kapott,vásárolt,vagy hagyatékból származó nincs közötte.Van olyan horgolásom,amely kb.50-55éves. Nem teljes a kollekció,hiszen családomat is "megfertőztem"a kézimunkával készített viseleti, ill. lakásdíszítő darabok szeretetével,egy része munkáimnak, gyermekeimnél van. Hálás szívvel köszönöm, hogy értékes idődből feláldoztál néhány percet és elolvastad bemutatkozó írásomat.Az oldalaimat kísérő fenti képválasztással az idő múlását,a szépség megnyugtató erejét kívántam érzékeltetni, no meg imádom a tengert...a napnyugtát,... a felkelő Napot!  Kellemes időtöltést,jó nézelődést kívánok! Ha van kedved és véleményed írj,nagyon fogok örülni ha megteszed. Köszönöm megtisztelő figyelmedet.Üzenetküldés
Köszöntelek Benneteket kézimunkázók.

E-mail címed:
Szöveg:


Szólj hozzá

Név:
E-mail címed:
Az e-mail címed nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Milyen nap van ma Magyarországon?Bella Katalin [ 2016-01-26 11:29 ]

Kedves Ani!
Bella Katalin a nevem egyszerüen csupán Kati. Nyugdijas vagyok.
Valamenyire ismerem a vagdalásos technikát. Készíteni szeretnék egy 180x40cm-es vagdalásos kézimunkát. Az alapanyag syrius, tömör mintákhoz osztott hímzőfonalat, az áttört részhez és beszegéshez saját szálát használom. Subrikával is szeretem erősíteni a futók/terítők tartását.
Olvasva, hogy sok mintád van. Felbátorodtam és kérni szeretnék a fenti méretű futóhoz mintákat. Lehetőleg azokat amik a hosszú asztalon jól érvényesülnek és jól kompenzálják a hosszúságot.
Köszönöm!
Napsugaras szép napokat Kívánok!
Kati
Laczi Anita [ 2014-04-19 00:25 ]

Kedves Ani!
Nagyon megorultem hogy megtalaltam honlapod, a mintaleirasaid igazi kincsek, koszonom!:)
Nem tervezed valahogy kozossegi oldalon valo megjelenest, ahol kovetni tudnank tevekenyseged? Szerintem sok rajongod lenne!:-)
Udv,
AnitaGódorné Varga Renáta [ 2013-08-13 23:59 ]

Kedves Ani!
Szeretném a segítségét kérni bébi kardigán, kiscipő, takaró és egyéb ruhácskák horgolásával kapcsolatban. 16 hete várjuk a pocaklakónkat és közben a férjem Belgiumban kapott állást, a kézimunkás könyveim otthon maradtak, pedig szívesen horgolnék a picinek. Két napja bújom a netet, de nem találok magyar leírást, Az angolt is érteném, csak a méreteket nem tudom megfejteni.
Kedves Ani! Segítségét előre is hálásan köszönöm: Gódorné Reni.Szabó Istvánné [ 2013-07-16 13:24 ]

Kedves Ani!
Nagyon szépek a kézimunkáid, s bizony a terítők nagyon megtetszettek. Mindegy, hogy kicsi, vagy nagy de csodálatosak.Én is nagyon sokat subáztam, horgoltam, de a sport és a munka, később a gyereknevelés nem engedett időt arra, hogy horgoljak. Most már, hogy nyugdíjas lettem, s bővült a családom, újra nekifogtam a horgolás művészetének. Fiamék is egyre több horgolást (melyet én készítettem a Diana lapokból) magukénak tekintenek.
Nagyon megköszönném, ha a leírásokból csurrantanál egy párat, mert ezek a munkák csodálatosak.
Előre is köszönöm segítségedet
Szabó Istvánné VeronikaDorka [ 2013-05-04 18:08 ]

Kedves Ani néni! Nagyon jó, hogy létrehozta ezt a honlapot, ahol a kézimunkát kedvelők és művelők ihletet, ötletet és segítséget kaphatnak a munkájukhoz. Minden egyes kézimunkáján meglátszik a nagy gyakorlata és a kreativitása. Csak ámultam a rengeteg gyönyörű munka láttán. Kívánok jó egészséget, hosszú életet, hogy még sokáig kézimunkázhasson mindannyiunk örömére.mer2 [ 2013-01-04 15:23 ]

Kedves Anika!
Segitsegedet kernem az urihimzes/varrotasok mintaszerkeszteset illetoen.Ha van valamilyen irott szakirodalom fuzeted, akar javaslat szakkonyvet ill.ami a konyvesboltjainkban is megtalalhatoak.Regi mintafuzetek ha vannak neked es megosztanad velem, nagyon megkoszonom.
Anika [ 2012-12-13 20:38 ]

Nagyon szívesen Juditka.....:)Anika [ 2012-12-13 20:24 ]

Kedves Klára!
Bocsánat, de nem vettem észre kérésedet. Van a YouTuben videó, van kép és leírás is.
A http://network.hu/tanna44 profilomon találod a videóim között, Fodros sál címmel a felvételt a blogomban pedig a leírásokat.Kellemes időtöltést kívánok.
Üdvözlettel, AnikaJudit [ 2012-12-13 16:57 ]

Kedves Ani Néni!

Gyönyörűek a munkái!

Anyukám is már nyugdíjas és szintén nagyon szeret horgolni. Szeretném megköszönni a leírásokat, amiket feltöltött az oldalra!

Üdvözlettel!

JuditKlára [ 2012-11-27 19:31 ]

Kedves Ani!

Úgy vélem, hogy kreatív vagy és nyugdíjasként talán tudnál nekem segíteni. Van Katia Flamenco fonalam, A reatex.hu oldalán találsz ilyenről képet. A probléma, hogy sem én, sem a kollégáim nem tudjuk, hogyan kell és érdemes kötni vele. Tudnál segíteni? Megköszönném.
Klára és néhány pedagógusKovácsné Demján Mária [ 2012-10-27 10:09 ]

Kedves Anika! Gratulálok minden egyes zsinoros teritődhöz, nagon szépek , remélem még nekem is sikerül 1-2 darabot elkésziteni. Szeretettel üdvözöllek Demján MáriaAnika [ 2012-02-21 08:48 ]

Kedves Tímea! A legtöbb ékszernek nincs mintája, készítés közben alakult. Aminek van, azt megkeresem és feltöltöm.AnikaTímea [ 2012-02-06 10:12 ]

Igazán kreatív valamennyi munkadarab! Nagyon tetszenek a horgolt ékszerek.Jó olyan honlapon böngészni, ahol ellenszolgáltatás nélkül is megosztja valaki a nem keveset érő tudását. Két lányom és egy kisfiam van, s szeretnék lányaimnak horgolt ékszerekkel kedveskedni. Ehhez szeretnék segítséget kérni.Ha megkaphatnám az ékszerek mintáinak leírását, azt nagyon jó szívvel elfogadnám.
Köszönettel:Tímea
Szegedi Katalin [ 2011-05-06 19:27 ]

Tisztelt Ani!

Gyönyörűek a virágai.Egy kolléganőmnek lesz a névnapja,ahhoz
kerestem ihletet.Hát itt megtaláltam.Csak gratulálni tudok a munkáihoz.

Tisztelettel: Szegedi KatalinÁgnes [ 2011-01-24 19:45 ]

Gyönyörűek a terítők! Gratulálok! Nagyon szeretnék egy nagyobb méretű futót, talán megpróbálom. A Fehér csipkék I. galéria második képe különösen tetszik, annak is a középső része. (Ha jól látom 3 részből áll). Megkaphatnám a mintáját? Esetleg nem vállalsz horgolást?

üdvözlettel

ÁgnesAnikó [ 2011-01-19 18:29 ]

El vagyok ájulva! :) HIHETETLEN, HOGY ILYEN SZÉP DOLGOKAT LEHET KÉSZÍTENI!GYÖNYÖRŰ MESTERMŰVEK, GRATULÁLOK!!!!!!!! Kislánykoromban elég korán kezdtem kötni, horgolni, hímezni tanulni mamámtól, anyukámtól, dédimamámtól. Nagyon szerettem, de később nem igen gyakoroltam.Nemrég született kislányom, és most újra "megtaláltam" a horolótűmet:) meg 1 gombolyag fonalat...Próbálom frissíteni a tudásom. 2 pulcsi és 1 mellényke az eddigi eredmény, kb 3 hét alatt:) Nagyon megnyugtat.További sok szép alkotást kívánok, a család nagyon büszke lehet a mamára!Nagyné Zsuzsa [ 2011-01-12 09:50 ]

Kedves Ani!
Szeretnék virágokat ill. virágcsokrokat horgolni, így találtam rá honlapodra. Gyönyörű munkák. Gratulálok.
Tudnál esetleg mintaleirást küldeni?Nem nagyon találok leirásokat.Ami leginkább érdekelne az a tulipán, rózsa, szegfü és az ibolya.
Köszönettel: Nagyné Zsuzsa
fejenagy1@gmail.comBorszéki Zsuzsa [ 2011-01-10 18:03 ]

Kedves Ani!
Újból elkezdtem kézimunkázni, mivel nyugdíjas lettem. Szeretnék virágokat ill. virágcsokrokat horgolni, így találtam rá honlapodra. Gyönyörű munkák. Gratulálok.
Kislányom beleszeretett a gyöngyfűzésbe, ő abból szeretne alkotni.
Milyen könyvet tudnál ajánlani mindkettőnk számára a kezdéshez?
Üdvözlettel:
Borszéki ZsuzsaSzilvia [ 2010-11-27 17:54 ]

Szia Ani.Nagyon tetszenek a munkáid.Én ritkán horgolok,de szeretnék egy két angyalkát meg harangot elkésziteni az ünnepekre.Tudnál esetleg mintaleirást küldeni?Nem nagyon találok leirásokat.Előre is köszönöm.Üdvözlettel.SzilviaSárvári Gyuláné Hajni [ 2009-08-13 20:53 ]

Anikám, eljöttem, s megnéztem a munkáidat! Eszméletlenül szépek, kreatívak, s elállt a lélegzetem, a gyönyörűséges, munkáidtól!
Hatalmas tehetség, birtokosa vagy, büszke lehetsz Magadra!
Örülök, hogy megismerhettelek, láttam máshol a munkáidat, tudod hol, s ott, vettem észre, Benned, egy kincsre találok!
Nem tévedtem!

Puszillak! Sárváriné HajniElekné Rózsa Erzsébet [ 2009-07-18 09:56 ]

Köszönöm, hogy itt lehetek. A kézimunkát végignézve egyszerűen nem találok szavakat. Az én anyukám is sokat kézimunkázik.Meg fogom neki is mutatni ezt az oldalt. Én keresztszemest és gobelint varrok, de csináltam pechwort is.Sajnos ki veszett a világból az ilyenfajta szépség iránti érdeklődés. De én szeretném át adni lányaimnak , azt amit én is kaptam örökűl szüleimtől.Azt hiszem sok időt fogok itt eltölteni.
Tisztelettel Elekné ZsókaTeri [ 2009-06-27 12:59 ]

Kedves Anika!
Gratulálok a honlapodhoz! Nagyon jó nézegetni a munkáidat, gyönyörködni bennük, még akkor is, ha mi magunk nem tudjuk elkészíteni. Az embernek jobb lesz a kedve ennyi szépség láttán! Ötletet, mintát is találtam már. Köszönöm.
Ne hagyd abba, sokan nézegetjük, már én mutattam, mondtam másnak is. Az is szivesen nézegeti, aki nem ír neked.
Szeretettel üdvözöl: Terifagyöngy [ 2009-06-21 11:07 ]


Gratulálok Ani néni!
Az ötlet jó volt, a kivitelezés is nagyszerű, a munkák pedig valóban gyönyörűek!pokolgepzene [ 2009-06-11 00:24 ]

Jó az oldal. Aki szereti az Oriflame-t és a Farmasi-t az tekincsen be ebbe az oldalba: www.kozmetikumbolt.mindenkilapja.hu
Aki vásárolni szeretne szeretettel várjuk érdeklődését.

Sz.Zsóka [ 2009-06-01 12:06 ]

Kedves Anika!
Ezekben a kézimunkákban a szív és lélek ragyog. Örömmel tölt el a látvány.Ha fáradtnak érzem magam, ide fogok jönni,hogy feltöltődjek.
Elgépiesedett világunkban köszönet és hála Neked és mindenkinek, akik
még művelitek ezt a csodás művészetet. Nem tudok kiemelni egy oldalt, egyetlen darabot sem, mind nagyon tetszik!!! Gyakran jövök vissza.
Üdvözöl: ZsókaV.Ilcsi [ 2009-05-18 19:54 ]

Kedves Anika!

Megnéztem a sokfajta kézimunkáidat tartalmazó honlapod.
Nagyon tetszettek számomra a vagdalásos kézimunkáid,
nagyon szépek a szélein is az azsúros megoldások.
Gratulálok hozzá!
Üdvözöl:V. Ilcsi http//varroda.lapunk.huFannika [ 2009-05-08 10:01 ]

Mamikám! Nem is tudtam, hogy ennyi szép kézimunkád van! Nem
láttam még így együtt soha,most először,és csodálkozom. Nem tudnék
választani közülük. Nekem mind nagyon tetszik.A nyáron mikor nálad leszek,most már én is szeretnék valamivel próbálkozni,segítesz ugy-e?
Puszil unokád: FanniAndika [ 2009-05-08 09:48 ]

Édesanyám, megelőztél. Csúcs a teljesítményed. Nagyon ügyes vagy.Gratulálok!!!A kézimunkáid nekem a legszebbek.Köszönöm Neked a sok szép "ruhát", amivel felöltöztetted lakásunkat,( a szalagos szett,a
nagy kerek csipketerítő,a laposhímzésűek,stb.) a kötött és horgolt viseleti dolgokat, amit nekünk készítettél: pulcsik,toppok,poncsók,a
strand együttes.Nagyon jó, hogy szorgos két kezedre mindíg számíthatok. S Te mindig tudod ki mit szeretne.
Örülök döntésednek,emlékszel milyen régen mondtuk már Neked, legyen egy honlapod, de Te szerényen elzárkóztál. A kiállítás még egy hónapig tart. Puszi Andika

Keresés a honlaponHírek


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!